![]() |
|
stan wojenny- stworzenie ministerstw - Wersja do druku +- Secesyjna Republika Westland (https://westland.muratyka.pl) +-- Dział: Struktury państwowe (https://westland.muratyka.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Rząd Tymczasowy (https://westland.muratyka.pl/forumdisplay.php?fid=2) +--- Wątek: stan wojenny- stworzenie ministerstw (/showthread.php?tid=8) |
stan wojenny- stworzenie ministerstw - EweNovak - 04-30-2026 Zwracam się do wszystkich chcących pomóc w odrodzeniu niepodległego Westlandu o pomoc w sformowaniu rządu. Pilną rzeczą jest silne ministerstwo obrony z powodu nieustających zagrożeń ze strony kyrjańskich bojówek, kalkilistyczno-amatorskich fanatyków oraz winkulijskich najemników niesławnego burkizmu który obecnie deprawuje naszych sojuszników - Winkulię. Potrzebuję również pomocy w administracji na terenie państwa oraz dyplomacji. Armia SRW jest już sformowana, jednak potrzebuje ona jednostki pomocniczej - sformowana więc jest Secesyjna Żandarmeria Armijna, której celem będzie utrzymanie porządku publicznego na terenie SRW, wyłapywanie grup dywersyjnych i ich rozstrzeliwanie i administrowanie terytorium obecnie zagrożonym atakami terrorystycznymi niezwykle hojnego rządu w Achkovie. Formacją będzie zarządzać minister obrony - obecnie vacat. Obecnie realioza mnie łapie, więc proszę też o pomoc w dyplomacji - na wszelki wypadek, gdybym to ja nie mogła zareagować na czas. O swojej realiozie powiadomiłam stronę nordackiej federacji kyrjańskiej jednak - jak widzę na forum FN - w każdej chwili mogą oni pomyśleć o jakichś na wpół-legalnych akcjach - i zniweczyć osiągnięcia z postanowień traktatu który podpisałam by konflikt ten rozstrzygnąć w sposób cywilizowany, a nie w sposób świadczący o zatrzymaniu się w erze 2020 roku. Wszyscy powinni wiedzieć o co chodzi. W razie czego pisać do mnie można też na discordzie, pozdrawiam i liczę na pomoc! Ad.: Moja przemowa na forum FN: Kyrjańskie wspieranie burkistowskiego fundamentalizmu w Taskasie dowodzi o całkowitym porzuceniu interesów Westlandu - a rozpoczęcie budowy wspólnego projektu - w celu ustanowienia protektoratu Kirianii nad zarówno Westlandem jak i Winkulią - co stworzy nowy monolit, na wzór zdegradowanej, zgniłej formy Insulii - w której nie ma żadnego pluralizmu i demokracji, jedynie jest ten nowotwór - który zniszczył najpierw I FN, później ZP, później Insulii aż w końcu znowu II FN. Te same osoby - tylko inne projekty - ale jeden nowotwór. Dowodzi to niekompatybilności dla projektu FN - jednak ci oportuniści zamiast uznać naturalnie koniec wspólnego projektu i żyć w zgodzie z sąsiadami - prowadzą barbarzyńską, imperialistyczną wojnę - tworząc nową, fanatyczną odmianę swojego post-efeńskiego kiriańskiego tworu z najgorszymi cechami, odrzucając wszystko to, co było dobre. Nordata musi zrozumieć że trzeba walczyć nie tylko z powodu Westlandzkiej niepodległości i prawa samostanowienia narodów - ale też i w celu antyimperialistycznej walki, która to jest wielką tradycją w mikronacjach, pamiętając o haśle "Za wolność naszą i waszą!". Nie lękamy się więc agresora ani jego krwiożerczej, chciwej maski jaką przybrał, bo wiemy, że za nią jest jedynie zapluty karzeł! RE: stan wojenny- stworzenie ministerstw - Elisa von Rozmarinowa - 04-30-2026 (04-30-2026, 05:46 PM)EweNovak napisał(a): Zwracam się do wszystkich chcących pomóc w odrodzeniu niepodległego Westlandu o pomoc w sformowaniu rządu. Pilną rzeczą jest silne ministerstwo obrony z powodu nieustających zagrożeń ze strony kyrjańskich bojówek, kalkilistyczno-amatorskich fanatyków oraz winkulijskich najemników niesławnego burkizmu który obecnie deprawuje naszych sojuszników - Winkulię. Potrzebuję również pomocy w administracji na terenie państwa oraz dyplomacji. W tym ja zostaję Ministerką spraw Zagranicznych w Secesyjnej Republiki Westland w tym mam zielone światło ze strony Przewodniczącej Tymczasowego Rządu SRW: Eve Novak abym przejoł z rąk tekę MSZ po nadaniu zielonego światła. RE: stan wojenny- stworzenie ministerstw - EweNovak - 04-30-2026 Tak jest ale proszę pisać normalną czcionką. RE: stan wojenny- stworzenie ministerstw - EweNovak - 05-01-2026 Odwołuje Panią z MS zagranicznych SRW z uwagi na samowolne działania. Pozdrawiam. |